Pénzkezelés
f m
Copyright 2022 - Binary Secret

   Mivel a bináris opciós kereskedés magas kockázattal jár ajánlott betartani előre rögzÍtett pénzkezelési szabályokat. Ezeket mindenkinek a saját anyagi helyzete és kockázat viselő képessége szerint kell meghatároznia, de egy alapszabály érdemes mindenkinek figyelembe vennie. Az opciós kereskedésre fordított összeg, azaz a befizetésünk csak akkora legyen aminek az elvesztése nem befolyásolja érdemben az életvitelünket. Óva intünk mindenkit olyan megoldásoktól, hogy az összes megtakarítását erre fordítsa vagy még kevésbé, hogy kölcsön összegekkel kezdjen kereskedni. A befizetésünkhöz képest kell meghatároznunk az 1-1 kereskedésben kockáztatott összegeket is. Erősen ajánlott betartani azt a szabályt, hogy 1 kereskedésben nem kockáztatunk többet, mint a számla egyenlegünk 5%-át!

Amennyiben hosszabb kötéseink vannak jellemzően (30 percnél hosszabb lejáratú), akkor figyeljünk arra, hogy az egy időben függőben lévő pozícióink együtt se haladják meg a fent említett 5%-ot. Pl. Ha esély van rá, hogy 4-5 egyidejű nyitott pozíciónk lesz egy nap, akkor maximum csak a számlaegyenlegünk 1%-át kockáztassuk minden kötésnél.
   A befizetett pénz elbukásának a leggyakoribb oka a pénzkezelési szabályok meg nem léte, illetve be nem tartása, ezért fokozottan figyeljünk erre!Ajánlott mindenkinek megalkotnia a saját szabályait az anyagi lehetőségeinek és a veszteségek lelki elviselének képességének függvényében. Amennyiben az anyagi lehetőségei megengedik, hogy pl. 10000$-os számlát nyisson, de 500$ elvesztése súlyosan érintené lelkileg, akkor kereskedjen kisebb összeggel, pl. 50 vagy 100$-al! A veszteségtől való félelem és a törvényszerűen bekövetkező esetleges veszteségek után a gyors "visszanyerés" utáni vágy rossz döntések egész sorozatát okozhatja. Ennek megértése, felismerése és a szabályok betartása talán fontosabb dolog, mint a kereskedési módszer technikai elsajátítása.

   Az általunk ajánlott bróker cégeknél a minimális kereskedési összeg 10$, tehát a fentiek alapján a minimális befizetési összeg, amellyel a kereskedés nyugodtan folytatható 1000$. A legtöbb bróker ad a befizetés összegétől függően 50-100% bónuszt (ennek a feltételeit alaposan tanulmányozzuk mielőtt elfogadnánk!), így csökkenthető a kockázatunk, majd idővel a pénzkezelés betartása mellett is növelhető a kereskedési összeg.