Mi az a bináris opció?
f m
Copyright 2022 - Binary Secret

Első hallásra elég idegennek tűnhet ez a két szó. Először is nézzük meg, hogy mit is jelent valójában. A „bináris” jelentése kettős, kétértékű, kétváltozós; az „opciók” jelentése pedig választás, választási lehetőség. A pénzügyi világban, amikor bináris opciókkal fektetsz be, egy árunka, részvénynek, eszköznek vagy devizának a várható irányába való elmozdulásra fogadsz.

Ezt a kereskedési eszközt 2008-ban engedélyezték először az Egyesült Államokban, azóta pedig a világon szinte mindenütt elterjedt. A kettős módszer (bináris opció) olyan kereskedési lehetőség, ahol a pénzpiaci trend és a chart vagy más néven táblázat alapján előre meg kell mondanunk az árfolyam irányát a következő 5, 10, 20, 30, 60 percben. Az időtartamot mi állítjuk be. Ha eltaláltuk, akkor amikor lejárt az idő, egy előre lefixált összeget kapunk. Ha nem találtuk el az irányt, akkor elveszítjük a kezdeti befektetést és nem kapunk vissza semmit, bár az opció megszakítására mindig lehetőségünk van.

A bináris opció egy részvény, nyersanyag, index vagy devizapár értékének adott lejárati időn belül történő elmozdulására tett becslés.

Leegyszerűsítve: Határozd meg például, hogy a következő egy órában az EUR/USD devizapár árfolyama FEL vagy LE fog elmozdulni.

A pénzügyi világban, amikor bináris opción fektetsz be, egy eszköznek, árunak, részvénynek vagy devizának az elvárható irányba való elmozdulásába fektetsz be. A bináris opciónak számos különböző elnevezése létezik, beleértve a "mindent-vagy-semmit" opciókat és a "digitális opciókat" is. Minden egyes fenti elnevezés a bináris opció mögött rejlő alapkoncepciót képviseli - egyértelmű igen/nem választás egy előre meghatározott százalákos kifizetéssel.

Minden egyes bináris opción történő ügyeletnek előre meghatározott a lejárati ideje. Amint elérjük a lejárati időt, az opció három pozíció közül az egyiknek megfelelően zárul be:

SIKERES: Az opció az általunk előre meghatározott irányba haladt.


SIKERTELEN: Az opció az általunk előre meghatározott iránnyal ellenkező irányt vett.


NEUTRÁLIS: Az opció a kötött értéknek megfelelően zárul, azaz nem változik az értéke